Lord of the Ocean

lord-of-the-ocean-mobielIn het mobiel slot Lord of the Ocean van Novomatic zien we overduidelijk het thema Poseidon terug. Poseidon was een Griekse god die heerste over de zee en die met z’n drietand in staat was om onder meer aardbevingen en overstromingen te veroorzaken. Hierdoor vergingen schepen en verdwenen hele stukken land waardoor er allerlei schatten in de zee terecht kwamen. En dat is waar het bij het mobiel slot Lord of the Ocean om draait. Schatten die je moet zien te vinden die door toedoen van Poseidon in door de zee zijn verslonden. Dit alles is vertaald naar een 5 rollen slot met 10 winlijnen waarvan gezegd kan worden dat de grafische weergaven van uitzonderlijke hoge kwaliteit is. Wat nog meer over Lord of the Ocean gezegd kan worden is dat het beschikt over een aantal features die het spel erg aantrekkelijk maken. Zo is er een bonusspel met daarbij een extra expanding (uitbreidend) symbool, een wild, een Gamble en kan kan er gebruik gemaakt worden van de bekend Novomatic handigheden zoals de Autospin en de Paytable. Ook voor dit Novomatic mobiel te spelen slot geldt dat er een menu aanwezig is waarin de meeste instellingen kunnen worden aangepast.

Belangrijkste symbolen van Lord of the Ocean
De belangrijkste symbolen van Lord of the Ocean mobiel zijn de amulet en Poseidon. Poseidon omdat met dit symbool de grootste rechtstreekse prijzen te winnen. Zo kan je met een minimale inzet van 40 punten bij 5 symbolen van Poseidon op een winlijn 20000 punten winnen. Als je dan over geld praat is dat omgerekend een win van maar liefst 500 keer de inzet. De amulet is belangrijk omdat deze net als het boek van het slot Book of Ra Deluxe staat voor de 2 belangrijkste features. Het activeert namelijk de wild en de bonusfunctie van Lord of the Ocean waarbij eerst de wildfunctie ter spraken komt en daarna wordt gekeken of de bonus geactiveerd kan worden. Bij gebruik ervan als wild zal de amulet in alle overige aanwezige symbolen kunnen veranderen en dit ook doen als er een combinatie gemaakt kan worden. Bij 3 of meer amuletten van Lord of the Ocean zal de bonus geactiveerd worden wat betekent dat de amulet als eerst zal gaan rondraaien waarna er een bonussymbool te voor schijnt komt die als het bij de opeenvolgende 10 free spins valt zich zal verspreiden over de rollen. Afhankelijk van het symbool zal dit gebeuren zodra er 2 of meer van deze bonussymbolen op de rollen komen waarna deze dan ongeacht of er een lege rol tussen zit of niet met elkaar gaan combineren en een win maken. Erg leuk en vergelijkbaar met het bonusspel van Pharaoh’s Ring. Bij het vallen van 3 of meer amuletten zal het aantal overgebleven free spins worden verhoogd met 10.

Doorgokken, Autospin en het menu
Op het mobiel slot Lord of the Ocean is de mogelijkheid aanwezig om na een win situatie met de gewonnen bedragen een gok aan te gaan. Deze gok heeft 50% kans van slagen, weet je de juiste kaart te trekken dan verdubbelt het de inzet. De andere 50% is de kans op verlies waardoor je de gewonnen punten in een klap weer kwijt zal zijn. Maak je echter gebruik van de Autospin, die ingeschakeld kan worden door de vinger langer op de starticoon te houden dan zal de Gamble optie aan je voorbijgaan. Om dit alles terug te lezen tijdens het spelen van Lord of the Ocean mobiel kan je de informatietabel openen die zich bevindt onder het menu. Door bij Lord of the Ocean mobiel op menu te drukken zal deze worden geopend waarna je de info tabel kan aanklikken. Ook kan in dit menu gekozen worden met hoeveel winlijnen en met welke inzet/winlijn je Lord of the Ocean wilt spelen. De uiteindelijk inzet is dan het aantal gekozen lijnen vermenigvuldigd met de inzet per winlijn. Ook kan je in dit menu de muziek aanpassen, geld bij storten en het spel verlaten.